Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че отборът му няма да прави стратегически стъпки в първенството и за Купата на страната и ще преследва и двата трофея с всички сили. Пенев е доволен, че няма контузени играчи, но не спря да атакува реферите, като нарече някои от тях много нагли и нахални, които ти се усмихват, защото знаят, че няма да бъдат наказани.

Поредната стъпка в битката на армейците към спиране на доминацията на шампиона Лудогорец е вечното дерби с Левски, утре от 17.45 часа на националния стадион Васил Левски.

"Нормално е да има контузени, винаги има жертви след мачовете, но всички са на разположение", започна Пенев. Преди няколко дни спортният директор на клуба Кристиано Джарета заяви, че в погледа Любослав Пенев е като тигър. Сега треньорът беше попитан дали вижда същия поглед и в очите на футболистите.

"Да, аз виждам такъв поглед, дано и вие го виждате. Отборът играе добре, повиши си нивото, не искам да ги хваля, но се вижда във всеки един мач. За кратко време изградихме един стил, който ще продължим да го налагаме."

След това той беше попитан дали ЦСКА, който изостава на 3 точки от Лудогорец, трябва да спечели всички мачове, за да стане шампион.

"Теоретично и тактически сме длъжни да спечелим всички мачове. Работим за това. Никой не трябва да се отпуска, както стана онзи ден в първите 15-20 минути. Никой няма право на това. Ако противниците са по-добрият отбор, нека да ни победят, но ние не трябва да даваме никакви подаръци. Всеки футболен мач може да завърши с три знака, но ние гоним винаги победата. Не е невъзможно и друго да се получи, но не го мислим. За това отпускане, което се случи в Пловдив в мача за Купата на страната, е разговаряно с футболистите, обяснено им е, че не е добре да се повтаря.

Левски изостана на 6 точки от върха, но според Пенев това нищо не означава, че сините не се борят за титлата.

"Те загубиха онзи ден мача с директен противник, но има още много мачове и точки за печелене. Все пак в първата шестица на първенството, всеки си има цели. Но като имаме предвид, че има отбори, които са съюзени и играят против нас, не е нищо ново", каза Пенев и допълни: "Вие не го ли знаете?!?"

На питане дали "армейците" ще се фокусират в двата трофея, които преследват и дали няма да се окажат от два стола на земята, треньорът отговори: "Нашите цели са и в двата трофея, няма от два стола на земята. Мач за мач и напред. Никакво отказване, ще играем и ще се борим за всичко, докъдето ни стигнат силите. Вече съм го обяснил на момчетата. Драмата е никаква, въпросът е да надграждаме. Кой е застрахован от загуби? Онзи ден Ман Сити загубиха ли? Имат милиарди, хора за три отбора на разположение и не могат и не могат да спечелят Шампионската лига".

Той благодари на публиката, която както винаги е перфектна, перфектна е и подкрепата за отбора. ЦСКА има многобройни фенове и това е важно за отбора. Играчът с Номер 12 не трябва да го подценяваме. Той добави, че за всеки футболист тази подкрепа е важна, без значение дали играе като титуляр или влиза накрая.

"Селекцията? Не е темата в момента. В края на сезона едни си отиват, други идват. Разчитам на всички, те са с договори и до последния ден трябва да си изпълняват задълженията.

Защитникът Петър Занев от вчера тренира с отбора, вече е свободен и няма проблеми да тренира с тях.

"За момента мога да кажа, че ще тренира с нас. Нищо повече не мога да кажа. За съдиите какво да говоря!? Ето онзи ден ние изпълняваме център в 1-ата минута на мача и коментаторът на полуфинала за Купата по телевизията казва: Дано основната тема не са съдиите и то на полуфинал."

"Дал съм един отговор - не искам да се занимавам със съдиите, ние си гледаме футбола. Но няма да спра да се занимавам, ако не си вършат работата. Тези хора пречат по този начин и те го знаят много добре. Лошото е, че го правят нарочно, с цел. И затова нашият футбол е на такова ниво - и като клубно и на национално ниво."

Пенев е притеснен от картоните, които получават неговите футболисти, но първо иска съдиите да уеднаквят критериите си. "Първо трябва да ограничим на някои хора, които ръководят мачовете. Аз съм за, но да се показват в идентични ситуации и за другия отбор. Но разбира се, критерият е изключително различен. Има съдии които се държат много арогантно, много нахално, много нагло. Усмихват ти се, а знаят, че няма да ги накажат. Ние се готвим цяла седмица за футбол и не искам да коментирам определени елементи".