Мачът от Първа лига между Верея и ЦСКА официално е разследван за уреждане. Това обяви Районна прокуратура в Стара Загора. На 9 декември миналата година "червените" се наложиха с 1:0 с гол на Тиаго Родригес. Съмненията са, че резултатът на срещата е бил уреден с цел "облага".

Съобщението на Прокуратурата: 

На 08.05.2019 г. в Районна прокуратура – гр. Стара Загора е било образувано досъдебно производство по сигнал изпратен след проверка извършена от Главна дирекция „Национална полиция“ гр. София за това, че в началото на месец декември 2018 г. в гр. Стара Загора е била предложена на другиго облага, която не му се следва, за да повлияе на резултата на спортно състезание – футболен мач на ППФЛ  ФК „Верея“ – Стара Загора с ПФК “ЦСКА“ – София, администриран от спортна организация – Български футболен съюз (БФС) – престъпление по чл.307в,ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследването е било възложено на ОД на МВР – гр. Стара Загора, като е определен двумесечен срок за провеждането му.

Gol.bg припомня, че преди няколко дни БФС извади Верея от Първа лига заради получени множество сигнали от УЕФА за опити за манипулиране на мачове. От клуба обявиха, че са невинни и обжалват.