ЦСКА завърши сезона с празни ръце, след като отборът взе много важния мач срещу Ботев (Пловдив) у дома с 1:0, но не спечели така жадуваната титла. "Червените" завършиха с успех срещу "червените". в среща от последния 36-и кръг на Първа лига. 

Така отборът финишира втори в крайното класиране с актив от 78 точки и завършва на 1 точка зад лидера и шампион в класирането Лудогорец Разград, който в днешната си среща не сгреши при домакинството на Черно море.

Единственото попадение бе на Жоржиньо в 90-ата минута. 

Ботев Пловдив пък завършва последен в първата шестица с актив от 51 точки. 


Срещата започна с изненадващ шанс за гостите от Пловдив и в 4-ата минута Добрев успя да се справи с двама играчи на домакините и след това намери Еберт, но неговият удар от точката за дузпата бе спасена от Черниаускас.

Четвърт час по-късно Ботев организира нова добра атака, която завърши с удар на Неделев от малко над 20 метра, но стражът на домакините успя да избие топката в корнер. 

Малко след това Тиаго отправи силен удар, който обаче не представляваше проблем за Кайзер и той се справи. 

В 25-ата минута ЦСКА за една бройка се размина с гола, но Тиаго от три метра не успя да нацели празната врата след едно центриране.

Десетина минути след това удар на Джеси от границата на наказателното поле премина покрай гредата, а до почивката нямаше голове.

Малко след началото на второто полувреме пловдивчани изпълниха няколко последователни корнера и при един от тях се стигна до опасен удар с глава на Доре, но в крайна сметка той стреля в аут. 

В 64-ата минута Чорбаджийски бе близо да стигне до попадение, но негов удар премина на сантиметри от гредата. 

Десетина минути след това Жоржиньо падна в наказателното поле, но така и не успя да си изпроси дузпа. 

В 75-ата минута след удар на Пинто топката срещна напречната греда, а при добавката ударът на Томаш бе спасен. Минута след това Томаш нацели също гредата. 

В 90-ата минута Жоржиньо вкара за победата и на практика оформи крайния резултат.

ЦСКА - Ботев Пловдив 1:0
1:0 Жоржиньо 90

ЦСКА: Черниаускас, Томаш, Чорбаджийски, Жеферсон, Атанасов, Бикел, Пинто, Родригес, Джеси (53 - Енрике), Евандро (46 - Жоржиньо), Соу

Ботев Пловдив: Кайзер, Джонатан, Пиргов, Филипов, Марин, Ничев (63 - Динев) Балтанов, Неделев, Тонев, Добрев (79 - Шопов), Еберт