Новото попълнение на ЦСКА Денис Давидов (24 г.) се подготвя усърдно за предстоящия сезон. Той публикува кадри от стадион в Русия, където води интензивни занимания. Офанзивният халф поддържа извънредно форма по програма, която му е дадена от клуба, тъй като през пролетта му е липсвала игрова практика. 

Първият руски футболист в историята на “армейците” парафира договора си на 28 май, като пътува до София и позира с екип. Друг играч от най-голямата страна в света не е бил част от “червените”. Клубът е имал единствено руски страши треньор - Григорой Пинайчев през сезон 1964/65 г., който извежда тима едва до 4-о място и Купа на България.

През пролетта Денис Давидов е бил собственост на втородивизионния Нижний Новгород, но записва само 7 мача, 195 минути и 1 гол срещу дубъла на Спартак (Москва). Последното му участие е било преди повече от месец - 38 минути на 28 април при 1:0 над Сибир. През миналата есен пък Давидов е бил част от латвийския Спартакс (Юрмала), за който има 12 мача, 525 минути и 2 гола в първенството. Регистрира и 70 минути като резерва в двубоите с Цървена звезда в Шампионската лига (0:0 и 0:2).

Между 2010 и февруари 2019 г. Давидов е собственост на Спартак (Москва), но за гранда записва само 33 мача и 1 гол в Премиер лигата. За дубъла във втора дивизия пък има 90 мача и 33 попадения. Давидов е играл за националния отбор на Русия през март 2015 г. в контрола в Казахстан.