Един от водещите хърватски всекидневници Glas Slavonije (излиза още от 1943 г.) публикува любопитен аналитичен материал за ЦСКА.

"Армейците" ще се изправят срещу местния Осиек, ако преодолеят първия кръг на ЛЕ. В тази връзка колегите от чужбина са проследили контролата на "червените" срещу Ред Бул Залцбург (1:0) и са анализирали силните страни на родния клуб.

"ЦСКА е потенциален съперник на Осиек във 2-ия кръг на Лига Европа и по тази причина проследихме внимателно контролата им срещу Ред Бул Залцбург, която спечелиха с 1:0. Нашите впечатления са еднозначни - ЦСКА е изключително силен опонент. Дори можем да кажем, че е по-силен от Глазгоу Рейнджърс, който преди година на същата фаза в ЛЕ елиминира Осиек. "Армейците" първо ще трябва да преодолеят черногорския Титоград, но всички специалисти са категорични, че ЦСКА е отявлен фаворит. Българският тим е много по-силен и ще е истинска сензация, ако отпадне в първия кръг на ЛЕ.

"Червените" записаха 5 контроли до този момент, като спечелиха 3 и загубиха 2. Те победиха категорично Локомотив (Горна Оряховица) и Прибрам, а удариха и Залцбург с 1:0. Пораженията им бяха минимални - от силните тимове Ференцварош и Шахтьор (Донецк) с по 0:1.

Срещу Залцбург имахме възможността да се уверим в много сериозния атакуващ потенциал на българите. Изключително остър футболист е лявото крило Евандро. Защитата на Осиек ще трябва да обърне специално внимание и на мощния централен нападател Али Соу. Един от ключовите моменти в сблъсъците с ЦСКА ще е тези двама футболисти да бъдат държани далеч от топката.

Основната част от атаките на българския тим пък минава през португалците Рубен Пинто и Тиаго Родригес. Те са сработени доста добре. Именно в атака ЦСКА е най-опасен. Приятно впечатление обаче остави и много офанзивно настроеният десен бек Стойчо Атанасов. А българите имат и други скрити млади таланти, които може да се окажат опасни и неочаквани оръжия. Един от тях е Митко Митков.

През лятото ЦСКА се подсили и доста сериозно с попълнения от чужбина в лицето на Диего Фабрини, Денис Давидов, Тони Уот и Греъм Кери. Това са по-непознати футболисти и макар тепърва да се сработват, може да се окажат козове срещу Осиек", написа Glas Slavonije, цитиран от "Тема спорт".