ЦСКА стресна втория си съперник в Лига Европа Осиек след разгрома с 4:0 над Титоград. На трибуните на "Армията" е присъствал скаут на хърватския тим. Той ще проследи и петъчната среща с Етър, която също е в Борисовата градина. Съгледвачът е останал впечатлен от офанзивната мощ на червените. ЦСКА показа подобрение в контрола върху топката, но притежанието не бе безцелно, а отборът се стремеше към директни атаки.

"Каквото ни трябваше, го видяхме още срещу Титоград", коментираха от щаба на Осиек за "Тема Спорт". Хърватите няма да изпратят човек на реванша в Подгорица: "При 4:0 в първия мач няма смисъл да се пътува, а и ЦСКА вероятно ще съхрани част от основните си състезатели във втората среща", коментираха още от Осиек, чийто представител обаче ще дойде за двубоя с Етър. Хърватите вече завършиха лагера си в Австрия и се прибраха в родината. По време на подготовката те записаха загуба от ЧФР Клуж (1:2), равенства със Сепси (1:1), Баник Острава (1:1) и Матерсбург (3:3), а след това победиха Заря Луганск (4:1) и Копенхаген (2:0). ЦСКА отпадна именно от датския гранд в ЛЕ преди година. 

От Осиек пък са провели разговор за червените с треньорския щаб на Заря - начело на украинците е Виктор Скрипник, а негов помощник е родният наставник Веселин Бранимиров. Преди 12 месеца именно те двамата бяха на кормилото на Рига срещу ЦСКА. В събота Осиек играе последния си спаринг - срещу босненския Слобода Тузла в Хърватска на стадион "Градски врт". Вторият опонент на ЦСКА в Европа ще е изиграл един официален двубой преди битките с армейците. На 19 юли Осиек стартира първенството като домакин срещу Славен Белупо. Двубоите между червените и хърватите ще са на 25 юли и 1 август. Очаква се домакинската среща на ЦСКА срещу Осиек да е на "Армията", въпреки че сектор Г е затворен за евродуелите.