Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета засегна редица въпроси, свързани с клуба. Той бе назначен преди 5 месеца и коментира първите си впечатления от ЦСКА.
 
"В началото прекарвах почти цялото си време в опит да разбера какво се случва около мен като организация и екип. Останах приятно изненадан от ЦСКА. Видях доста неща, които се правят правилно. И някои, които трябва да подобрим, най-вече откъм организация. Откъм техническа страна сме доста добре. Но има какво да се подобри", каза Джарета пред "Тема спорт".
 
"Едно от нещата, които е подходящо да изработим, е проект как да развиваме футболистите, особено младите. И тук говоря не само със задължителните тренировки, но и индивидуално - извън официалното им време с отбора. Под развитие имам предвид много елементи, като например игра с десния и левия крак, с глава и доста други подобни.
 
Опитните състезатели също трябва да имат стремежа постоянно да се подобряват. Това, че си по-възрастен, не означава, че няма какво да научиш. Професионалният играч не бива да изразходва само по час-два на ден за футбола. Необходимо му е повече време. И затова след тренировките всеки трябва да провежда още едно индивидуално занимание в някаква конкретна област", допълни Джарета.
 
На въпрос: "Виждате ли манталитет сред играчите да полагат такъв извънреден труд?", италианецът отговори: 
 
"Засега не. За жалост не го видях при своето идване. Но това е сходен проблем и в Италия. Най-важният капитал за клуб като ЦСКА са играчите. Ако искаш да увеличиш приходите си, трябва да работиш върху футболистите. Да инвестираш малка сума в млад играч и след това да го развиеш. Защото после можеш да го продадеш на печалба и съответно да набереш солиден капитал.
 
Това всъщност е най-добрият начин да печелиш в страна като България, където няма много източници на приходи - нито от билети, нито от тв права. Ние се гордеем, че имаме много привърженици, но не можем да кажем, че голяма част от тях идват на стадиона", отчете Джарета.