Миналият през ЦСКА Нестор Ел Маестро даде огромно интервю за австрийските медии вече като треньор на Щурм (Грац). Той се съгласи да говори дълго, след като разбра, че става дума за сериозна медия, а не за булевардни вестници.

"Разбира се, че познавам вече Грац. Това не е голям град. Но и аз не съм много социална и екстровертна личност - прекарвам много време вкъщи. Дори бих казал, че съм мързелив и лесно се отегчавам. През петте седмици, откакто съм тук, съм излизал да вечерям или да пия кафе. Грац е много приятен и оживен град", смята Ел Маестро.

"Никога не съм доволен от селекцията. Искам да разполагам с мощни играчи, които да унищожават съперника. Разбира се, това желание е неосъществимо. Искам да разполагам с Де Хеа на вратата и Рамос в защита, но това няма как да стане. Бюджетът ни е ограничен. Не разбрах веднага, че имаме толкова малък бюджет в Щурм. Няколко члена от ръководството ми обясниха с неудобство, че вече сме изхарчили много. Не е вярно, че ме изненадват бюджетите в Австрия, при положение, че ние имаме четвъртият най-голям в страната. Щурм е голямо име и в чужбина, колкото Аустрия (Виена). Не знам защо е така, но е вярно. Хората познават Ивица Осим и мачовете с Манчестър Юнайтед. Отборът е симпатичен, черен, има страхотни фенове. Ако играем в Европа срещу Левски, Стяуа, Карабах или Астана, всички очакват да сме фаворит, защото сме австрийци. Но поинтересувайте се какви заплати получават футболистите в тези клубове в сравнение с Щурм, ЛАСК Линц или изобщо с Австрия", казва Ел Маестро.

"Имах шанса да имаме готини фенове в Спартак (Търнава), въпреки че бойкотираха тима. Върнаха се в края на сезона. ЦСКА е голям клуб от Източния блок. Може да се сравнява с Партизан или Цървена звезда. Нещо се случва", разказва той.

"Футболистите се обръщат към мен с "Тренер". Всъщност, познавате ли някой, който се обръща към треньора си на фамилно име? Например някой да каже: "Хер Кюбауер". Всички казват "Тренер", отговори той на въпрос защо фамилията му е Ел Маестро.