Шефове и треньори правят всичко възможно, за да прокудят капитана на ЦСКА-София Николай Бодуров от „Армията“, твърди „България днес“.

Лидерът на „червените“ бе изваден от групата на тима за мача с украинския „Зоря“ в Лига Европа, завършил 1:1. Причините за отсъствието на капитана далеч не са спортно-технически или здравословни. За това с половин уста призна и треньорът Люпко Петрович след мача.

Още преди седмици „България Днес“ писа за проблемите на Бодуров с треньорския щаб и шефовете. Капитанът е известен с острия си език и не спестява мнението си пред никого, което явно го прави неудобен за началниците. Ако ситуацията не се промени, има голяма вероятност Бодуров да разтрогне договора си с „червените“. Той има контракт до края на сезона, но по всичко изглежда, че няма бъдеще на „Армията“.

„Бодуров не е в ритъм с мачовете, малко е уморен и затова не игра“, опита да се измъкне Петрович след въпрос защо капитанът е изваден от групата за мача. Но след това все пак разкри истинската причина: „Реших да не играе, защото прави проблеми в отбора, вика по другите и търси вината в тях“.

Въпреки мнението на Петрович голяма част от футболистите подкрепят колегата си.

„Ние си имаме капитан и това е Бодуров – каза излезлият с лентата Петър Занев. – Той е лидер и много добър футболист, но не мога да коментирам повече“.

Огромна част от феновете също застават зад любимеца си Бодуров. Във форумите на „червените“ е пълно с коментари в защита на капитана. „Всички искаме да виждаме ЦСКА да играе футбол и с характер и да мачка наред пишат „червените“ ултраси. – Това няма как да стане, докато гоним всички футболисти с характер и в отбора остават само „послушковците“. Твърдо зад нашия капитан!“