Люпко Петрович е готов да хвърли оставка при загуба в неделното дерби с Левски. Мачът е от ключово значение за ЦСКА, който при поражение ще изостане на цели седем точки от големия си съперник.
 
Сръбската легенда е поставен под голям натиск от началото на сезона и вече на няколко пъти си изпусна нервите. Източници от Борисовата градина разкриват пред "България днес", че Люпко е бил готов да си тръгне още след ремито 1:1 в гостуването на Дунав миналия уикенд. Все пак Петрович е решил да не изоставя отбора преди най-важния за феновете мач.
 
72-годишният ветеран е недолюбван от голяма част от запалянковците, които продължават да го асоциират с Левски и посочват напредналата му възраст като сериозен недостатък. Неслучайно повечето фенове го наричат „Дядо Люпко" и не виждат в него човек, който може да работи дългосрочно на „Армията". Петрович на няколко пъти се заричаше да се пенсионира, но не можа да откаже офертата на Гриша Ганчев да поеме ЦСКА.

Вижте класирането в efbet Лига
 
В същото време на „Армията" надъхват играчите с премии при победа над Левски. Традиционно Ганчев дава бонуси при успехи в големите мачове. Най-вероятно босът ще надъха отбора непосредствено преди дербито.
 
На мача в неделя се очаква за първи път от доста време стадион „Васил Левски" да се понапълни. Очакванията са за минимум 20 000 души по трибуните. Засега „сините" фенове са по-активизирани и почти сигурно те ще преобладават на трибуните.