Берое постигна първа победа над ЦСКА в Стара Загора от 1990 г. насам, след като се наложи с 2:1 в дербито от 11-ия кръг на efbet Лига.

Головете за домакините вкараха Ибрахима Конте в 31-ата минута и Рубен Бригидо в 78-ата. С вина за двете попадения е вратарят на "червените" Густаво Бусато, който можеше да се намеси много по-добре. В продължението Али Соу се разписа, но до края нямаше време за повече.

Освен това "заралии" постигнаха едва втори успех над ЦСКА през новия век. Последният датираше от пролетта на 2015 г., когато Берое спечели с 1:0 на "Българска армия".

Вижте пълното класиране в efbet Лига

В класирането "зелените" събраха 18 точки и се изкачиха на 5-то място. Столичани остават с 19 т., на 8 пункта зад лидера Лудогорец.


Ибрахима Конте откри резултата в 31-а минута. Греъм Кери загуби топката в средата на терена и Охене подаде на Конте, който с удар по тревата прати топката в мрежата под плонжа на вратаря Бусато.

ЦСКА не създаде нищо интересно пред вратата на Берое през първата част, като единствените ситуации бяха след два преки свободни удари, от които Греъм Кери и Тиаго стреляха покрай вратата.

Али Соу можеше да изравни в началото на втората част, но стреля право във вратаря Перниш.

Виктор Генев бе близо до втори гол за Берое в 65-а минута, когато стреля с глава, но този път Бусато се намеси адекватно и спаси вратата си.

Въпреки че губеше в резултата, ЦСКА така и не успя да осъществи солиден натиск и почти не застраши вратата на Перниш.

При контраатака в 79-а минута резервата Рубен Бригидо бе изведен на добра позиция и с мощен удар под гредата прати топката в мрежата. Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато и в тази ситуация не се намеси по най-добрия начин и допусна второ попадение.

В 83-а минута и Мартин Камбуров можеше да се разпише, но ударът му премина на сантиметри от десния страничен стълб.

ЦСКА върна един гол в последната минута, когато Али Соу се разписа с глава след центриране от фаул.

Берое - ЦСКА 2:1 

Голмайстори: 1:0 Ибрахима Конте 31, 2:0 Рубен Бригидо 79, 2:1 Али Соу 90

Берое: Перниш, Бандаловски, Алкан, Генев (66-Ангелов), Василев, Охене, Цветков, Вандерсон (61-Бригидо), Минчев, Конте, Йосипович (75-Камбуров)
Треньор: Александър Томаш

ЦСКА: Бусато, Турицов (55-Отабор), Албентоса, Занев, Мазику, Малинов, Бикел, Кери (76-Давидов), Тиаго, Евандро (61-Уот), Соу
Треньор: Люпко Петрович

Стара Загора, ст.: "Берое"
Съдия: Драгомир Драганов
Жълти картони: Ерол Алкан, Иван Бандаловски, Душан Перниш (Берое), Греъм Кери (ЦСКА)