ЦСКА успя да се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на България, след като постигна победа с 1:0 при визитата на Арда, на "Арена Арда" в Кърджали.

Единственото попадение бе дело на Соу, който се разписа още във 2-ата минута след кошмарна грешка на Гаич в отбрана.

По този начин "червените" разочароваха местната публика и продължават във възходяща линия под ръководството на Милош Крушчич.

И двата тима иначе завършиха с човек по-малко, след като в 66-ата минута реферът Ивайло Стоянов показа директен червен картон на Соу, а бранителят на Арда Хасани получи втори жълт и респективно червен картон. Всичко се случи заради спречкване между двамата. 


Срещата започна по най-добрия възможен начин за гостите, след като още във 2-ата минута Соу се възползва от нескопосано връщане назад на Гаич и в крайна сметка излязъл сам срещу вратаря не сгреши и даде аванс на столичани.

В 10-ата минута Арда имаше добър шанс да изравни, но ударът на Коконов от 15-ина метра мина бе спасен от Бусато и в крайна сметка топката бе изчистена в корнер.

Две минути след това Георгиев вкара кълбото в топката на гостите, но попадението не бе зачетено заради засада.

Отново той стреля малко след това, но ударът му този път бе неточен и излезе в аут. 

До почивката нямаше кой знае какви ситуации пред двете врати и в крайна сметка резултатът се запази непроменен.

Точно две минути след подновяването на играта Гаич можеше да се реваншира за грешката си при гола на гостите, но ударът му от границата на наказателното поле разтресе страничната греда. 

В 66-ата минута двата отбора останаха с по десет човека. Реферът Ивайло Стоянов показа директен червен картон на Али Соу, твърдейки, че нападателят е ударил Илиас Хасани. Защитникът на Арда пък получи втори жълт картон и той напусна игра.

Играчите на тима от Кърджали наобградиха съдията, претендирайки, че техният съотборник не е извършил нищо нередно в тази ситуация.

До самия край нямаше повече голове, като в 95-ата минута попадение на домакините бе отменено заради засада. 

Арда - ЦСКА 0:1
0:1 Соу 2

Арда: Караджов, Хасани, Гаич (82 - Осман), Георгиев, Кръстев, Лозев, Мартинов, Коконов, Сидоел, Ховсепян (70 - Крумов), Делев

ЦСКА: Бусато, Занев, Жеферсон, Албентоса, Гълъбов, Антов, Мазику, Соу, Малинов, Евандро (46 - Вив Саломон Отабор), Родригес (72 - Уот)