ЦСКА завърши 2019 година с победа, след като разби на стадион "Българска армия" с 4:0 Дунав.

Срещата между двата отбора бе от 20-ия кръг на efbet Лига,  след нея "червените" са на четвъртата позиция с актив от 39 точки. 

Русенци от своя страна са 11-и в таблицата със скромните 17 пункта.

Тиаго Родригес откри за домакините в 31-ата минута, а в 59-ата минута Соу удвои. В 68-ата минута и Кери се разписа, а за крайния резултат точен бе Пинто в 73-ата минута.


Срещата започна с близо 18 минути закъснение заради проблем с осветлението, а домакините имаха прекрасен шанс за гол в 4-ата минута, след като Соу се освободи от противников бранител и отправи опасен удар, който обаче бе спасен от Макенджиев.

В 12-ата минута домакините стигнаха до нов голов шанс чрез Кери, който стреля от границата на наказателното поле. Стражът на "драконите" от Русе обаче отново бе на мястото си и в крайна сметка свърши прекрасна работа.

Минута след това удар на Пинто мина покрай вратата на русенци.

В 26-ата минута гостите някак си бяха на косъм от гол, след като Христов премина през Турицов и бе на път да реализира, но Бусато се намеси прекрасно при неговия удар.

В 31-ата минута Тиаго откри след рикошет. Той стреля от около 20 метра, а изстрелът му се отклони в крака на Ковачев и влетя в мрежата.

В самия край на полувремето Соу остана сам срещу Макенджиев и се виждаше как ще вкара, но Николов някак си успя да изчисти кълбото в корнер. 

Пет минути след почивката Соу имаше нов шанс за гол, но останал сам срещу вратаря прати топката над вратата.

Все пак обаче нападателят на ЦСКА успя да се отпуши и в 59-ата минута удвои, след като бе намерен от Пинто в наказателното поле и от близка дистанция не сгреши.

В 68-ата минута и Кери се разписа. Соу го изведе отдясно в наказателното поле и ирландецът пое топката,  след това нанесе хубав удар, който мина под плонжа на Макенджиев.

В 73-ата минута ЦСКА вкара четвърти гол чрез Пинто. Той преодоля четирима футболисти на Дунав и с прекрасен удар от 15 метра матира Макенджиев.

До самия край нямаше повече голове.

ЦСКА - Дунав 4:0
1:0 Тиаго 31
2:0 Соу 59 
3:0 Кери 68
4:0 Пинто 73

ЦСКА: Бусато, Турицов, Занев, Гълъбов, Мазику, Кери, Отабор (66 - Митков), Соу (71 - Юрич), Малинов, Тиаго (81 - Уот), Пинто

Дунав: Макенджиев, Ковачев, Николов, Върбанов, Милчев, Кавалканте, Русанов (66 - Димитров), Костадинов, Щерев, Димов, Христов