Бившият опорен халф на ЦСКА Сергей Якирович заяви, че с радост би поел отбора, ако му се отдаде такава възможност.

43-годишният босненец вече води два тима в кариерата си - хърватските Сесвете и Горица, където беше до края на февруари тази година. С Горица завърши 5-и миналия сезон, а през настоящия се движеше 6-и. Якирович бе футболист на армейците от лятото на 2005 до началото на 2007 г., като записа 50 мача и 3 гола във всички турнири. Титуляр бе при победите над Леверкузен с по 1:0 за Купата на УЕФА.

"Знам всички резултати на ЦСКА, следях мачовете на отбора всеки уикенд. Разговарям с Велизар, така че знам какво се случва. Специално гледах двата мача на ЦСКА с Осиек в Лига Европа. Ако ми предложат, за мен би било чест да водя ЦСКА, тъй като е голям клуб. Като треньор обичам директния стил. Идолът ми е Юрген Клоп, защото изкарва максимума от всеки играч, с когото е работил", каза Якирович пред fakti.bg, цитиран от "Тема спорт".

"В момента съм у дома в Сесвете, квартал на Загреб. Спомените ми от ЦСКА са страхотни. Винаги съм изтъквал, че съм бил в най-големия клуб в България, а феновете на ЦСКА са найдобрите, пред които съм играл в моята кариера. Усещането след победата над Леверкузен в реванша на "Армията" беше неописуемо. Всеки път, когато си спомням за този мач, изпитвам голяма гордост и щастие. Йешич беше страхотен треньор, той ни подготви много добре за мачовете с Леверкузен. Разбира се, и ние дадохме всичко от себе си, защото искахме да покажем, че знаем как да играем добър футбол", заяви Якирович.

"От отбора най-често се чувам с Велизар Димитров, Христо Янев, Тиаго Силва и Оливер Ковачевич. Дори днес, когато се замисля, ми е много трудно да обясня защо изпуснахме титлата през 2006-а. Играехме наистина добре. През зимата привлякохме четирима много добри играчи от Локо Пловдив (Тунчев, Котев, Георги Илиев и Даниел Георгиев). Всичко сочеше, че ще триумфираме с титлата, но започнахме слабо през пролетта и Левски ни настигна", допълни Якирович.