Българският треньор Стойчо Младенов даде интервю за предаването "Пред банята". Той разкри каква е обстановката в Казахстан, как вижда развитието на българския футбол и какво очаква от промяната на ръководството в БФС.

"Здравословно всичко е нормално. При нас мерките са същите, каквито са и в България. На този етап нямаме разрешение да се завърнем в България. Чакат решение какво ще се прави с шампионата".

"Може би това решение ще се вземе утре. Тежко и напрегнато е навсякъде. Тук започнаха да се появяват заразени във всеки град. В Казахстан малко на по-късен етап от България, но и тук се случва такова нещо", каза Младенов.

Относно евентуалната опция за доиграване на шампионатите Младенов заяви: "При нас в Казахстан нещата ще станат по-лесно, защото има повече варианти от Европа, защото при нас шампионатът е пролет-есен. Играхме по три пъти с всеки противник. Коментира се да се махне едното завъртане".

"В България сезонът е по-различен и времето не достига. Бих казал, че и в България има вариант дори септември или октомври. Мисля, че всички шампионати ще се доиграят, защото се засягат много интереси. Един голям бизнес е и ще се вземат правилните решения".

"Относно въпроса за по-добрата система на игра пролет-есен или есен-пролет. Работил съм и в България, и сега в Казахстан. В България ще е по-удачно да се играе пролет-есен. Това е по-удачно и от финансова гледна точка, защото се прави само една подготовка".

"Това е важен момент. Когато започнат евротурнирите клубовете ще са в по-добра игрова форма. Сега играем три месеца и половина и спира шампионатът, после пак същото. Когато отборите направят игрови ритъм, ние спираме", допълни още Младенов.

Той не подмина и въпроса, свързан с това да поеме ЦСКА. "Ще се завърна в ЦСКА, когато има желание от двете страни. Това са напълно нормални неща. Разбира се, че желая да се върна и да работя. Желанието трябва да е и от двете страни еднакво силно", заяви специалистът.