Халфът на ЦСКА Върнан Анита навърши 31 години вчера, като беше поздравен от първия професионален клуб в кариерата си - Аякс.

Нидерландският гранд отправи пожелания за здраве към състезателя като публикува негова снимка с екипа. "Прекрасен ден, Върнан", написаха от Аякс, а привърженици на тима си спомниха с добро за изявите му.

Анита постъпва в академията на Аякс през 1999-а, когато е едва 10-годишен. През 2006-а дебютира и постепенно се налага в представителния тим, записвайки над 100 мача във всички турнири.

През 2012-а Анита е продаден в елитния английски Нюкасъл, за който също прескача кота 100 по участия във Висшата лига. Има мачове и за всички формации на националния тим на Нидерландия.

След престоя при "свраките" халфът играе за Лийдс и Вилем II, преди да подпише с ЦСКА в края на февруари тази година с договор до края на сезона.

В него има и клауза за удължаването му, пише "Тема Спорт". Анита отбеляза празника си със снимка в Instagram, на която позира с футболна топка като дете.

Вчера рожден ден имаха и трима бивши играчи на ЦСКА - Жуниор Мораес навърши 33, Тиаго Силва стана на 41, а Иво Тренчев - на 48.