Четирима от играчите на ЦСКА ще трябва да изкарат карантинен период преди да подновят тренировки с отбора, когато това бъде разрешено, пише "Тема спорт".

След спирането на заниманията от ръководството на "червените" са обявили пред играчите, че който иска може да се прибере при семейството си. 3-ма от тях са се възползвали от тази възможност. Тиаго Родригес пък се възстановяваше от травма и извънредното положение го завари в Португалия.

Вив Соломон-Отабор и Греъм Кери се прибраха на Острова, а Едвин Джеси предпочете да замине за Нидерландия. В последните дни на няколко пъти в британските медии имаше информации, че Кери ще разтрогне с ЦСКА. Отабор пък сам намекна, че е възможно да продължи кариерата си на Острова. на този етап обаче на "Армията" не са обявили раздяла с тях двамата, така че те трябва да се приберат в София в близките дни.

На Джеси договорът му изтича и засега името му се свързва с тимове от Турция, но поне до 30 юни той си остава футболист на ЦСКА. Ганаецът сам призна, че иска да заиграе в шампионата на южната ни съседка.

Тиаго пък вече е напълно възстановен от здравословния си проблем и няма пречки да си върне в България след отварянето на границите. И четиримата ще бъдат под карантина преди да се включат в заниманията на тима. Възможно е "червените" да изкарат лагер в Тетевен. Най-вероятно в близките дни ще бъде позволено на клубовете да водят бегови занимания на групи.

Дотук ЦСКА се раздели официално с Албентоса, Върнън Анита и Денис Давидов. Възможно е обаче Албентоса и Анита да се завърнат на "Армията" след нормализиране на обстановката.