Защитникът на ЦСКА Жеферсон разказа пред globoesporte.com за престоя си в България. Крайният бранител на "червените" сподели, че отборът се е променил много, но все още остава силен. 

"Останах си вкъщи повече от месец. Имам петгодишен син на име Енцо, но той беше в Порто Алегре с майка си. Беше сложно, защото семейството ми бе в Салвадор, но клубът не пусна никого да се прибере. Затова трябваше да свикна".

"Тъй като прекарвах много време в дома си, предимно гледах сериали и слушах музика. Тренирах вкъщи и след това започнахме онлайн занимания. Но сега вече тренираме нормално. Това подобри нещата. Търговските центрове и ресторантите в България вече са отворени", заяви Жеферсон.

"Върнахме се към тренировките преди около три седмици. През първата беше по отделно, като отборът беше разделен на три групи по четирима. Тренирахме по-различно време от останалите, но през втората седмица вече всички се върнахме към груповите занимания. Беше добре, защото искаш отново да си на терена. Сега всичко е наред", добави още бразилецът.

"В момента сме на четвъртата позиция с 46 точки, на девет от Лудогорец, които имат и мач по-малко. Нямаме възможност да ги настигнем, но сме на полуфинал за Купата на България. Отборът ни се промени много, но пак е добър. В ЦСКА съм от две години и половина".

"Отборът ни е млад, средната възраст е около 26 години. Капитанът ни Петър Занев е на 32 години. Това е млад тим. Има още трима бразилци в ЦСКА – Густаво Бусато, Рафаел Енрике и Евандро. С тях си говорим на португалски, а с останалите на английски", каза защитникът на "червените".