Крадци изтарашиха дома на двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева в столичния квартал "Лозенец". По време на обира в сряда вечерта Мария и съпругът й Валери Григоров са били на втория етаж в къщата. Според известното спортно семейство бандитите са действали като лекари - взели са само пари. От стаята на сина им Христо е изчезнала голяма сума пари, спестена от момчето за кола.

"Явно са бързали, защото са взели само парите, а не са посегнали на техниката. Медалите ми за щастие са непокътнати. Страшно е да ти се случи такова нещо в центъра на София в 19.00 часа", сподели пред "7 дни спорт" Мария Гроздева. 

Минути след обира шампионката изля емоциите си и във Фейсбук. „Как е възможно? В каква държава живеем? Докато сме си вкъщи, влизат и грабят. Имали са късмет, че не сме се засекли. Стрелям без предупреждение. Нека ги лежа после!”, написа Гроздева, която има 5 олимпийски медала в спортната стрелба. 

През октомври жертва на обир стана и легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. Тогава от жилището й бяха задигнати ордени и семейни реликви със сантиментална стойност.