Българските гимнастички Катрин Тасева и Невяна Владинова след изпълненията с бухалки на Световното първенство в София:

Владинова: Не, оценката ми на бухалки не е странна. На мен ми се вижда нормална, допуснах лека грешка. Колкото и да не се забеляза, имаше я. Така, че съм доволна от оценката. Можех да го изиграя, разбира се, по-добре, но съм доволна. Щастлива съм. Мисля, че това бе едно от най-стабилните ми състезания за сезона. Надявам се на финалната права да се представя още по-добре.

"Доволна съм, играх с удоволствие във финалите. Тръгнах да си правя всички елементи. Имах лека неточност, но като цяло съм доволна. Всички се надяваме да запазим това второ място в отборното класиране. Пожелавам успех на Боряна и Катрин за утре и съм сигурна, че ще се представим възможно най-добре за отбора".

Тасева: "Снощи не успях да се наспя добре. Това няма значение. Днес играх на сигурно за отбора и отборното класиране. Това е най-важно от това състезание. Надява се оценката да е достатъчна да се класирам на финал и да изпълня цялото си съчетание, както е поставено. Мисля, че е нормално да имам някаква умора, но не е нормално да я показвам. Бях разочарована може би от оценката на обръч и може би заради това не успях да се концентрирам за топката", каза Тасева.