Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча и остана на шесто място на три топки и две въжета на 36-о световното първенство по художествена гимнастика в София.

Гимнастичките от ансамбъла завоюваха и бронз в многобоя снощи.

"След обръчите, когато махахме на госпожата и й пращахме целувки, видях президента. Изненадах се. Мисля, че той беше горд и щастлив от изиграването ни", коментира капитанът Симона Дянкова появиха на държавния глава Румен Радев, който изгледа в "Арена Армеец" шампионското изпълнение на композицията с пет обръча.

"Много сме щастливи, беше удоволствие да играем пред тази публика. Нашата цел беше да изпитаме удоволствие от това Световно първенство. Много сме щастливи и за златния медал, а за топки и въжета ще си извадим поуки от грешките, но също беше удоволствие да играем", добави Стефани Кирякова.


Преди малко повече от година, след сребърния медал в многобоя на шампионата на планетата в Пезаро, Елена Бинева заяви, че иска всеки ден да е Световно първенство. Сега тя беше запитана продължава ли да е на същото мнение.

"Със сигурност пак искам всеки ден да е Световно. Това, че вчера допуснахме грешки не значи, че сме спирали да мечтаем. Днес се борихме и ще продължим да се борим, за да натрупаме още медали", заяви Бинева.

"Днес излязохме и искахме да изиграем композициите. Най-важното беше, след като ги изиграем, да се чувстваме щастливи", добави Кирякова