Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева благодари сърдечно на премиера Бойко Борисов, който отправи мили думи и похвали към нея, Мария Петрова и всички грации и треньори след края на Световното първенство в София.

Министър-председателят на България беше специален гост на официалния прием на федерацията снощи, където заяви, че е пожелал много първи места, купи и медали.

"Едно голямо браво на Илиана Раева, Мария Петрова, всички треньори и състезателки. Да сте живи и здрави и все така да радвате всички в България! Тази вечер на официалния прием на БФХГ им пожелах още много първи места, купи и медали!", написа Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

Илиана Раева използва профила си в една от социалните мрежи, за да благодари на премиера:  "Благодаря на г-н Бойко Борисов за огромната подкрепа! За това, че прие нашия президент Моринари Ватанабе. За това, че беше един от първите, който ми изпрати СМС да ме поздрави за златния медал. За това, че уважи покана ми и дойде да поздрави на заключителната вечеря всички участници в световното първенство. Това е огромно признание за нашия труд и постижение. Подкрепата на правителството и личната негова подкрепа силно впечатлиха ръководителите на световната централа по гимнастика ФИГ, както всички присъстващи от целия свят! Благодаря от сърце за подкрепата през последните 10 години и засвидетелстваното уважение към българската художествена гимнастика!", написа Илиана Раева.

България приключи участието си на надпреварата с пълен комплект медали. Ансамбълът спечели злато във финала на пет обръча и бронз в многобоя, както и олимпийска квота за Токио 2020. Среброто донесоха Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн в отборната надпревара при жените.