Том Уилсън вкара два гола и Брейдън Холтби спря 32 удара на вратата на Вашингтон при победа с 4:1 срещу Ню Йорк Айлъндърс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). По този начин Капс спечелиха шести пореден мач и останаха първи в Столичната дивизия с точка пред Кълъмбъс, който се наложи със 7:5 срещу Детройт.

Ник Дауд и Алекс Овечкин се разписаха за Вашингтон, който спечели за пети път след първи допуснат гол от началото на победната си серия. Валтери Филпула пък беше точен за Айлъндърс и Томас Грайс направи 20 спасявания за отбора, който загуби трети от последните си пет мача.

Бари Троц, треньор на Айлъндърс, се изправи за първи път срещу бившия си отбор Вашингтон след спечелването на купа "Стенли" през юни и загуби битката срещу шампионите. 

Пиер-Люк Дюбоа вкара два гола за Кълъмбъс, който поведе с три още през първата третина за победата срещу Детройт със 7:5. Джош Андерсън, Артьоми Панарин, Маркус Нутиваара, Бруун Дженър и Сет Джоунс също бяха точки за Блу Джакетс, а Сергей Бобровски спаси 27 удара на вратата си. 

Детройт също вкара три поредни шайби и се доближи на една от изравняването на два пъти през последната третина, но така и не стигна до продължения. Антъни Манта се разписа на два пъти, а останалите попадения бяха дело на Денис Чоловски, Майк Грийн и Густав Нюквист. Джими Хауърд пък пусна три гола от 16 удара през първата третина и беше заменен от Джонатан Берние, който спаси 12 шайби до края на мача.

Ню Йорк Рейнджърс остана на три точки от Вашингтон, след като победи с 4:2 Отава с голове на Марк Стаал, Лиас Андерсон, Крис Крайдър и Майка Зибанеяд. Ню Джърси пък е на девет точки от лидера в Столичната дивизия след загуба с 3:4 срещу Флорида. Победният гол бе дело на Майк Хофман след 1:28 минути игра в продължението.

Мич Марнър записа три асистенции, а Патрик Марло надхвърли границата от 1600 мача в НХЛ при победата на Торонто с 4:2 срещу Бостън. Травис Дермът, Игор Ожиганов, Джош Лейво и Зак Химан се разписаха за Торонто, който спечели за 672-и път срещу Бостън в битката на два от оригиналните шест отбора.