Стивън Стамкос вкара два гола и подаде за още два при победата на Тампа Бей със 7:1 срещу Колорадо в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). С това Лайтнинг спечелиха шеста поредна среща в редовния сезон и останаха отборът с най-добър актив в двете конференции.

Стамкос вкара два гола в първата третина на срещата и подаде за други два във втората, записвайки клубен рекорд с 13-и мач с четири точки. Онджей Палат също вкара два гола, а по един добавиха Тайлър Джонсън, Алекс Килърн и Антъни Сирели. Луи Доминиге пък спаси 29 удара на вратата на Тампа Бей, който има 47 точки и шест повече от преследвача в Източната конференция и Атлантическата дивизия Торонто.

Мейпъл Лийфс загубиха класиката срещу Бостън с 3:6, след като Давид Крейчи вкара гол и подаде за още един, изпреварвайки Кам Нийли за десетото място във вечната ранглиста на реализаторите за Брюинс. Якоб Форсбака-Карлсон, Дейвид Бакс, Райън Донато, Тори Крюг и Дантън Хейнен също се разписаха за Бостън, а Ярослав Халак спря 29 удара.
Остън Матюс, Травис Дермът и Аднреас Йонсон бяха точни за Торонто, а Фредрик Андерсън бе сменен в началото на последната третина след допуснати шест гола от 28 удара.

Трети в конференцията и лидер в Столичната дивизия е отборът на Вашингтон, който има десет пункта пасив срещу Тампа Бей. Шампионите от миналата година надвиха с 4:0 Кълъмбъс, след като Алекс Овечкин вкара 22-ия си гол за сезона и води в НХЛ по този показател, а Брендън Холтби записа 34-и шътаут в кариерата си.

Райън Дзингъл вкара при числено предимство след 1:20 минути игра в продължението за победа на Отава с 2:1 срещу Питсбърг. Така големият съперник на Вашингтон за последните три години Питсбърг остана на седем точки от лидера в Столичната дивизия, а Отава е предпоследен в Атлантическата с цели 18 точки зад Тампа Бей.

Западната конференция вече има нов лидер, след като Калгари победи Нешвил с 5:2 в директния сблъсък за първото място. Оливър Килингтън вкара първия си гол в НХЛ в първата третина и подаде за победната шайба на Гарнет Хатауей в последната, а за Флеймс се разписаха още Шон Монахан, Алан Куин и Елиас Линдхолм. Колтън Сисънс и Крейг Смит бяха точни за Нешвил, който е с баланс 0-5-1 в последните си шест гостувания.