Антъни Дейвис в крайна сметка ще завърши сезона в Пеликанс, след като Ню Орлийнс отказа да приеме офертата на ЛА Лейкърс за голямата си звезда.
 
Така през лятото на сцената за крилото ще излезе и Бостън, който вече ще има право да го привлече.
 
Съвсем логично Пеликаните решиха да изчакат няколко месеца, през които ще имат достатъчно време да преценят какво точно да направят.
 
Според информациите Веждата планира да играе във всеки мач до края на кампанията, въпреки че шансовете на Ню Орлийнс да стигнат до плейофите са само теоритични.
 
Пеликанс обаче се разделиха с Никола Миротич, който подсили фаворита на Изток Милуоки в замяна на Джейсън Смит и Стенли Джонсън.
 
В същото време ЛА Лейкърс все пак направи сделка преди затварянето на трансферния прозорец, като пратиха Майкъл Бийзли и Ивица Зубац в градския съперник Клипърс за Майк Мускала.
 
С този ход Езерняците отвориха свободно място в отбора си и очакванията са да вземат Кармело Антъни, който като свободен агент може да подпише с всеки.
 
Сред останалите сделки нямаше сериозни размествания, като все пак Филаделфия се раздели с бившия №1 от драфта Маркел Фулц, който страда непрекъснато от контузии, като го прати в Орландо в замяна на крилото Джонатан Симънс.