Кевин Лабанк вкара в 3:21 минута на продължението, а Тимо Майер се разписа на два пъти в редовното време за успеха на Сан Хосе с 3:2 над Сейнт Луис. Акулите излязоха с тази победа на върха в Западната конференция, след като събраха 90 точки и изпревариха с 1 Калгари.

Лабанк се разписа за 12-и път през този сезон, след като завърши комбинация на Логан Кутюр и Томас Хертъл. Майер пък увеличи серията си от четири мача с голове, нанизвайки своето 25-о и 26-о попадение през сезона.

За гостите от Сейнт Луис точни бяха Брейдън Шен и Пат Маруун, но това е тяхно трето поредно поражение и отборът е 3-и в Централната дивизия със 79 точки, на 4 от 2-ото място.

Бостън Брюинс се наложи с 3:2 над Отава и продължава да заема 2-ата позиция в Атлантическата дивизия с 93 точки, на 15 от абсолютния лидер Тампа Бей. Дейвид Крейци вкара победното попадение 44.7 секунди преди края. Дантън Хайнен проби от ляво и стреля от китката към вратата, а Крейци подложи стика си и отклони шайбата зад вратаря Крейг Андерсън.

Тимът на Бостън постигна 6-а победа в последните 10 мача и има преднина от 4 точки пред 3-ия Торонто.
Брад Маршан и Крис Вагнер вкараха другите два гола за Брюинс, а вратарят им Туука Раск спаси 23 удара, за да регистрира 16-и успех в 19 мача като титуляр.

Лидерите от Тампа Бей спечелиха със същия резултат 3:2 у дома над Детройт Ред Уингс с два гола на Никита Кучеров, а тимът подобри личния си рекорд от спечелени точки в рамките на един сезон. Кучеров пък има 33 гола и 77 асистенции в 69 мача за отбора от Флорида. Райън Макдона вкара другия гол за успеха.

Намиращият се на 2-о място в Столичната дивизия отбор на Айлендърс беше сразен с 2:5 пред своя публика от Филаделфия, която пък е на 6-о място със 74 точки.

Нейт Маккинън вкара един гол за Летящите и подаде за други два, а вратарят Филип Грюбауер спаси 18 удара. Мико Рантанен също вкара гол при числено превъзходство, а крайното 5:2 оформи Габриел Бурке на празна врата.

Ню Йорк Рейнджърс спечели дербито срещу Ню Джърси с 4:2, но българският вратар Александър Георгиев не игра. Заместникът му Хенрик Лундквист спаси 22 удара за успеха, но тимът остава предпоследен в Столичната дивизия след това дерби на дъното.

Владислав Наместников наруши равенството в средата на третата част, извеждайки Райнджърс с 3:2. Райън Стром вкара други два гола и подаде за още един, а за 2:2 се разписа Либор Хайек.

Торонто продължава битката за една от двете уайлд-кард квоти на Изток, след като се справи в канадското дерби с Едмънтън с 3:2. Джон Таварес вкара един гол и подаде за още два, Морган Рийли и Джейк Мъцин вкараха другите две попадения, като тимът вече има 89 точки.

Също в дерби за класиране във втората фаза на шампионата, но в Столичната дивизия Калъмбъс най-после успя да постигне победа над Питсбърг и се наложи с 4:1. Но все пак Пингвините имат 81 точки, срещу 79 за днешния си съперник, който остава четвърти.

Кам Аткинсън наниза две попадения за Блу Джакетс, а руският им вратар Сергей Бобровски отрази 28 удара за първия успех срещу този противник от осем мача.