Новият световен шампион по бокс при професионалистите в тежка категория Анди Руис иска реванша срещу Антъни Джошуа да се състои в Мексико.

Той сензационно нокаутира британеца в 7-ия рунд на мача им в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк през уикенда и му отне шампионските колани във версиите WBA, WBO, IBFи IBO. С успеха Руис стана първият мексиканец в историята, който става световен шампион в тежка категория.

"С удоволствие ще направим реванш, но първо трябва да го обсъдим с отбора ми и да уточним нещата. Бих искал този реванш да бъде в Мексико. Никога в историята досега не беше имало световен шампион в тежка категория от Мексико, така че искам мачът да е там", коментира Руис.

В договора между двамата има клауза за реванш, а мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, заяви, че ще я задейства и мачът ще се състои през ноември или декември във Великобритания. Руис обаче има друга идея, а той вече е световният шампион и може да поставя условия.

Това означава, че Хърн трябва да действа бързо с уреждането на реванша, защото пред мексиканеца стои задължителна защита на шампионския колан на IBF срещу българина Кубрат Пулев, а след това и на титлата на WBO.