Китаецът Сун Ян прибави втора титла от световното първенство по плуване в Кванджу, Република Корея. Ян триумфира на 200 метра свободен стил, макар че не финишира първи.

Китайската звезда докосна стената втори с време 1:44.93 минути, а първи бе литовецът Данас Рапсис. Секунди по-късно литовецът бе дисквалифициран заради фалстарт и това донесе трета поредна световна титла в дисциплината за китаеца. 

Кацухиро Мацумото от Япония е втори с 1:45.22 минути, а бронзовото отличие поделиха Мартин Малютин от Русия и Дънкан Скот от Великобритания, които финишираха с равно време - 1:45.63 минути.

Златото е общо 11-о за Сун Ян от световни първенства и второ поредно за него в Корея, след като преди два дни той триумфира и на 400 метра свободен стил. В дисциплината бе сътворен и най-големия скандал на световното, след като подгласникът на китаеца - австралиецът Мак Хортън бойкотира церемонията по награждаването и отказа да се качи на почетната стълбичка и да поздрави Сун Ян заради допинг провиненията на китаеца, наричайки го "допингиран измамник".