Резервата Ондржей Павелец спря 41 удара на вратата на Ню Йорк Рейнджърс за победа с 4:3 срещу Питсбърг в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). С това Рейнджърс се доближиха на точка от шампионите в Столичната дивизия, но продължават да изостават с четири от лидера Ню Джърси, който надви с 4:1 Кълъмбъс.

Бу Нийвс, Йеспер Фаст, Матс Дзукарело и Павел Бухневич вкараха головете за нюйоркчаните, а Павелец замени титулярния вратар Хенрик Лундквист, който отпадна от групата поради вирусно заболяване. Бухневич пък вкара победния гол, след като негов пас пред вратата на Питсбърг се отклони в Крис Летанг и Тристан Джари 11:12 минути преди сирената.

Фил Кесел вкара 13-ия си гол за Питсбърг и оглави листата на реализаторите в състава на шампионите. Конър Шийри записа деветото си попадение, а Патрик Хорнквист вкара за 11-и път за Питсбърг, който влезе в мача при серия от четири победи. Джари завърши срещата с 25 спасявания, но не успя да се намеси при рикошета в стика на Летанг.

Стефан Ньосен, Тейлър Хол и Йспер Брат записаха по гол и асистенция, а Кори Шнайдер спаси 41 удара при победа на Ню Джърси с 4:1 срещу Кълъмбъс. Травис Заяц също се разписа, а Нико Хиршер направи две асистенции за Дяволите, които отново оглавиха Столичната дивизия при точка преднина срещу Кълъмбъс и две срещу Ню Йорк Айлъндърс.

Яни Гурде вкара два гола за Тампа Бей при победата с 6:2 срещу Островитяните, които доминираха първите 16 минути на втората част, но след това получиха три шайби до сирената. Гурде се разписа при числено предимство за 4:2 след 16:22 минути игра, а след това вкара и след рикошет. Владислав Наместников пък отбеляза гол 50 секунди по-късно. 

Брейдън Пойнт, Андржей Шустър и Крис Куниц също вкараха по един гол за Светкавиците, които водят в Атлантическата дивизия. Детройт пък победи с 5:1 Уинипег и свали съперниците си от върха на Централната дивизия, където лидер вече е Нешвил. Хищниците надвиха с 5:2 Далас и са с точка пред Уинипег.