Легендарната отборна надпревара по голф Райдър Къп няма да се проведе тази година, ако има забрана за посещение на фенове заради пандемията от COVID-19, съобщи капитанът на Европа Падрайг Харингтън.

Турнирът, който се провежда веднъж на две години, противопоставя най-добрите голфъри от Европа срещу колегите им от САЩ, и е най-популярното и гледано състезание в голфа.

Към момента организаторите планират Райдър Къп да се проведе по график на 25-27 септември в Уислинг Стрейтс, Уисконсин, САЩ, въпреки че три от Мейджър турнирите за годината бяха отложени, а четвъртият – Ди Оупън – отменен.

Райдър Къп обаче остава под въпрос заради коронавируса. “Никой не иска да гледа този турнир без фенове по трибуните. Точно феновете правят Райдър Къп толкова добър. Мисля, че имаме устна договорка, че турнирът няма да се състои без фенове. Всички по света гледат Райдър Къп, заради напрежението и атмосферата, която създават зрителите”, коментира Харингтън.

Героите за Европа от последното издание през 2018 – Томи Флийтууд и Франческо Молинари, са съгласни с Харингтън. “Райдър Къп трябва да се играе пред очите на феновете. Просто няма да е същото без тях”, сподели Флийтууд.

“Сигурен съм, че всички играчи ще се съгласят, че е по-добре да изчакаме, докато надпреварата може да се проведе в истинския си вид”, допълни италианецът, който донесе рекордните пет точки на Европа при триумфа над САЩ във Франция преди две години. /БГНЕС