Тайгър Уудс и Пейтън Манинг удържаха късен щурм от страна на Фил Микелсън и Том Брейди в благотворителен голф мач във Флорида, който събра 20 млн. долара в борбата срещу COVID-19.

Уудс, 15-кратен шампион в Мейджърите, и двукратният Супербоул шампион Манинг поведоха с три удара след първите девет дупки на Медалист Голф Клъб в Хоуб Саунд. Докато двамата се справяха чудесно и доминираха в първата половина, четирикратният Мейджър шампион Микелсън и шесткратният носител на Супербоул Брейди спечелиха 11-та и 14-та, за да скъсят на един удар аванса на съперниците. Въпреки това, те не успяха да достигнат до допълнителни дупки, след като Уудс реализира решителен път на 18-та дупка.

Ударът на деня обаче дойде от стика на Брейди, който на седма дупка вкара от феъруея малко след като легендата на НБА Чарлс Баркли, който коментираше събитията на грийна, бе разкритикувал куотърбека за неособено добрите му изпълнения. „Затваряй си устата, Чък“, каза Брейди с усмивка. Но радостта на легендата на НФЛ, който се присъедини към Тампа Бей на 20 март след 20-годишен престой с екипа на Ню Ингланд Пейтриътс, трая кратко. Уудс, който загуби от Микелсън в 9-милионно предизвикателство през 2018, поздрави Манинг и Брейди за тяхното представяне в отборната надпревара, определена като „Мачът: Шампиони за благотворителност“.

„Обединихме сили и успяхме да съберем 20 млн. долара за тези, които пострадаха толкова сериозно. Шапки долу пред Том и Пейтън. Това е нашата арена, с това си изкарваме хляба. Не мога да си представя, че ще изляза на терена и ще направя това, което те обикновено правят“, каза Уудс в добро настроение. Турнирът идва две седмици и половина преди Професионалният голф тур да бъде подновен 11 юни в Колониъл. Уудс за последно игра през февруари и впоследствие се оттегли от участие в няколко турнира заради травма на гърба, преди ПГА да отмени редица събития заради пандемията от новия вирус.

Той сподели, че е в добро здравословно състояние и е готов за игра, когато Турът бъде рестартиран. Микелсън остана трети на Пебъл Бийч Про-Ам през февруари, като пропусна къта в следващите си два турнира. Манинг, който игра за Индианаполис Колтс и Денвър Бронкос, прекрати кариерата си през 2016 като лидер по брой пасове за тъчдауни и ярдове, и е единственият петкратен носител на наградата за „Най-полезен играч“ в НФЛ. /БГНЕС