Милан продължава с разгромните си победи след завръщането на международната сцена. В мач от първия кръг на Група D на Лига Европа "росонерите" смазаха с 5:1 като гост Аустрия Виена.

Хеттрик на стадион "Ернст Хапел" заби Андре Силва, а по един гол добавиха Хакан Чалханоглу и резервата Сусо, чието попадение беше зашеметяващо. Турският национал също изигра страхотен мач и се отчете с още две асистенции. Точен за австрийците беше Александър Божкович в 47-ата минута за 1:3.

В другия мач от групата АЕК Атина надделя с 2:1 като гост над Риека. В следващия кръг на 28 септември "росонерите" са домакини на хърватите, докато Аустрия гостува в Гърция.


В началото Милан владееше топката в по-голяма част от времето и още в 3-ата минута Хакан Чалханоглу беше оставен непокрит на далечната греда, овладя и стреля, но покрай целта. 4 минути по-късно турският национал все пак откри резултата. Абдул Кадири Мохамед от Аустрия допусна фрапантна грешка при изнасянето на топката, бившият ас на Байер Леверкузен я отне. Той напредна и направи двойно подаване с Никола Калинич, след което с безпощаден изстрел в далечния ъгъл матира вратаря Осман Хаджикич за 1:0!

Само 180 секунди Милан до голяма степен уби интригата на стадион "Ернст Хапел". Възпитаниците на Торстен Финг отново не успяха да изнесат, най-добрият на терена до този момент Чалханоглу пак отне от Мохамед, този път с шпагат точно пред пеналта и изведе Андре Силва лице в лице с вратаря. От чистата позиция за португалския нападател не беше проблем да удвои преднината на италианския гранд – 2:0!

След малко повече от четвърт час игра домакините пропуснаха възможност да се върнат в мача. Тогава Кристоф Мартсчинко центрира от фаул, Кристоф Монсчехин засече от движение, получи се рикошет и кълбото напусна терена. Последваха два поредни корнера, при които Джанлуиджи Донарума не беше затруднен. В 20-ата минута на срещата всичко стана ясно. Чалханоглу с пас като по конец изведе Силва сам срещу Хаджикич и за голмайстор от неговия ранг не беше проблем да изведе "росонерите"  с 3:0!

До края на полувремето Чалханоглу пропусна да вкара ново попадение след чудесно изпълнение от фаул, а Аустрия получи поредна неприятна вест, след като Хайко Вестерман се контузи и беше сменен от Александър Божкович. Втората част започна с гол точно на появилия се от скамейката футболист, който се разписа с глава при изпълнение на корнер.

След него Милан сериозно вдигна оборотите и в 56-ата минута Кеси с отличен пас намери Силва на ръба на засадата, който с диагонален изстрел възстанови преднината на италианците от три попадения. В 63-ата минута току-що появилият се на терена Сусо направи разгрома за Аустрия пълен. С първото си докосване на топката с удар от падащ лист той вкара феноменален гол за крайното 5:1!

Аустрия – Милан 1:5

Голмайстори: 0:1 Чалханоглу (7), 0:3 Силва (10, 20), 1:3 Божкович (47), 1:4 Силва (56), 1:5 Сусо (63)

Аустрия: Хаджикич, Клайн, Мохамед, Вестерман (42-Божкович), Мартсчинко, Холцнаузер, Сербест, Прокоп, Пирес, Монсчехин, Джинхюн (74-Де Паула)
Треньор: Торстен Финк

Милан: Донарума, Риманьоли (75-Мусакио), Бонучи, Сапата, Абате, Кеси (62-Бонавентура), Билия, Чалханоглу, Антонели, Силва, Калинич (62-Сусо)
Треньор: Винченцо Монтела

Виена, ст.: "Ернст Хапел"
Съдия: Сердар Гозубуюк (Холандия)
Жълти картони: Мохамед (Аустрия); Кеси (Милан)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/eilydPdwLxc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>