Лудогорец извъртя 1:1 с Хофенхайм в Германия и успя да се класира на второ място в Група "С" на Лига Европа. Така "орлите" ще продължат евроучастието си и на пролет, тъй като заедно с Брага преминават в следващата фаза на турнира.

Домакините дръпнаха в резултата след гол на Окс (25), но разградчани стигнаха до скъпоценното равенство след попадение на Вандерсон (62). По този начин Лудогорец успя да прескочи тежката си група и през 2018 ще очаква още евро битки.

Трябва обаче да се отбележи, че "орлите" изиграха безобразно първо полувреме, когато бяха неузнаваемо слаби и безлични. След почивката обаче се разиграха, вкараха и заслужено си взеха точката и класирането напред в турнира. 


Лудогорец започна здраво мача и още в началото притисна домакините пред наказателното им поле. Българите обаче се отчетоха тези първоначални минута само с един неточен удар на Мисиджан и след това леко се поприбраха. Това естествено бе зелена светлина за домакините, които на свой ред взеха инициативата и се настаниха трайно в половината на българите.

Така се стигна до 25-ата минута, когато с първото сериозно положение в мача Хофе вкара. Тогава Хак центрира отдясно към Окс, който след удар от точката на дузпата опъна мрежата на Лудогорец за 1:0. В следващите минути германците изцяло контролираха мача, докато разградчани бяха твърде плахи и не можеха да вържат три точни паса.

След половин час игра Марселиньо стреля с глава, но неточно и с това се изчерпаха всички хубави неща за българите. Уникално слабо първо полувреме, в което Лудогорец не успя да се противопостави на резервите на Хофе.

Германците започнаха здраво и второто полувреме, като последователно изпуснаха две страхотни положения чрез Окс и Росипал. Отговорът на Лудогорец бе остър удар на Марселиньо, но топката мина до гредата. В 50-ата минута Росипал се озова на чиста позиция и стреля остро, но Ренан спаси.

Девет минути по-късно резервата Кешеру можеше да изравни, но не успя да преодолее Кобел. Лудогорец натисна и заслужено изравни. В 62-ата минута Марселиньо изведе Вандерсон, той си пое топката и от воле опъна мрежата за 1:1. Домакините скочиха на съдията и поискаха игра с ръка на Вандерсон, но такава не бе отсъдена.

В следващите минути действията се пренесоха в средата на терена, като темпото сериозно падна. Така се стигна до 83-ата минута, когато Кешеру си изпроси директен червен картон и българите останаха в намален състав. До края Лудогорец задържа равенството и така продължава напред в турнира.

Хофенхайм - Лудогорец 1:1

Голмайстори:

1:0 Окс (25)
1:1 Вандерсон (62)

ХОФЕНХАЙМ: 36. Кобел, 4. Бичакчич, 6. Нордтвейт, 8. Полански, 20. Жул, 24. Хогма, 30. Окс, 31. Паслак, 34. Лоренц, 37. Хак, 42. Росипал

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 12. Анисе, 18. Дяков, 30. Моци, 32. Пластун, 44. Горалски, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 93. Мисиджан