Треньорът на Олимпик (Марсилия) Руди Гарсия съжалява, че отборът му е могъл да се върне в мача в момента, когато топката се удари в страничната греда след изстрела на Костас Митроглу с глава. Марсилия отстъпи с 0:3 на Атлетико (Мадрид), а въпросният момент дойде при резултат 0:2 в 80-ата минута. Секунди преди края пък падна и третото попадение във вратата на Стив Манданда, дело на капитана на испанците Габи.

Според Руди Гарсия обаче, играта и представянето на Олимпик трябва да накара феновете им да се гордеят с отбора си.

"Съперникът вдигна нивото през второто полувреме. Много жалко, че ударът на Митроглу попадна в гредата, а не в мрежата. Един гол в този момент щеше да ни позволи да се върнем в мача. Атлетико е прекрасен отбор и ние няма от какво да се срамуваме при тази загуба.

"Смятам, че в големи периоди от мача нашите фенове имат основание да се гордеят с нас. Също така съм на мнение, че представихме достойно не само нашият клуб, но и целият френски футбол. Така че се гордея с момчетата.

След това се спря на ситуацията с Димитри Пайе, който е лидер на отбора, но се наложи да излезе от игра още в 35-ата минута заради контузия.

"Решението Пайе да започне като титуляр е лично мое, тъй като той е един от най-добрите ни футболисти. Дори и да не беше в оптимално състояние, той саздаде момент за Валер жермен в началото на вама. И после, когато излезе, ни липсваше при статичните положения. Защото Атлетико когато допуска голове, в голям процент това е след статични положения. Именно поради тази причина и неговото отсъствие се усети.

Той преживя този мач и го очакваше по специален начин- дали ще играе или няма да може, дали ще може нормално да стреля. Не мисля, че сега се контузи допълнително, просто не беше напълно здрав. В такива мачове понякога трябва да се рискува. Е, при нас рискът не сработи, но това го има в тази игра.