Олимпиакос постигна много сладка победа с 3:1 у дома срещу Милан и по този начин взе директната битка за 1/16-финалната фаза на Лига Европа. След този мач "елините" се класират напред в турнира, а отборът на Гатузо го напуска.

В Група F тимът домакин е с 10 точки, но с по-добри показатели от италианския тим и в крайна сметка "росонерите" остават трети в класирането и с пръст в устата, тъй като отборът имаше желание да се бори в турнира.

Сисе откри за домакините в 60-ата минута, а в 70-ата минута Сапата си вкара нелеп автогол. Две минути след това той върна попадението, но този път в другата врата. В 81-ата минута Фортунис от дузпа бе точен за крайния резултат.


Срещата като цяло започна в активно темпо, но през първите минути двата тима действаха по-скоро опознавателно и голови положения нямаше.

Първият по-сериозен шанс се откри пред Игуаин, който от страхотна позиция можеше да вкара, но Са съумя да спаси неговия удар.

Минути след това стражът на домакините трябваше да се намесва и при удар на Кутроне. 

В 25-ата минута и Олимпиакос имаше много добър шанс за изява след нелепа изява на Рейна, но ударът на играч на домакините срещна тялото на противников бранител. 

Малко преди почивката стражът на Олимпиакос за пореден път се намеси чудесно, след като спаси много коварен удар на Кеси.

Две минути след почивката Фетфацидис стреля от границата на наказателното поле, но топката премина покрай вратата.

Минути след това той пробва отново тупалката си, но отново без успех. 

Все пак обаче домакините стигнаха до попадение чрез Сисе в 60-ата минута, след като откри с глава при центриране от корнер. 

В 70-ата минута Сапата си вкара нелеп автогол, след като една бита топка рикошира в него и в крайна сметка придоби странна траектория и влезе във вратата.

Две минути след това обаче той изкупи грешката си с попадение, след като засече с глава центриране от корнер. 

В 81-ата минута Фортунис вкара решителния гол за домакините от дузпа и така прати тима си в следващата фаза на турнира и изхвърли "росонерите". 

OЛИМПИАКОС - МИЛАН 3:1
1:0 Сисе 60
2:0 Сапата 70 автогол
2:1 Сапата 72 
3:1 Фортунис 81 дузпа

Олимпиакос: Са, Елабделауи, Сисе, Вукович, Куртис, Камара (79 - Торосидис), Гилерме, Фетфацидис (69 - Начо), Фортунис, Поденсе, Гереро

Милан: Донарума, Калабрия, Абате, Сапата, Родригес (85 - Халилович), Кастийехо, Бакайоко, Кесие, Чалханоолу, Кутроне (78 - Лаксалт), Игуаин