Бившите носители на трофея Айнтрахт Франкфурт и Интер Милано ще се срещнат в един от най-интересните мачове от осминафиналите в турнира Лига Европа, реши тегленият днес жребий. Германският отбор спечели купата през 1980 година, а Интер вдигна три титли в тогавашния турнир Купа на УЕФА през 90-те години на миналия век.

"Винаги се играе трудно срещу германските отбори, но Интер се стреми към трофея във всеки турнир. Има и други страхотни отбори, които също ще се опитат да спечелят", коментира вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети.

Английският Арсенал ще играе срещу френския Рен в друга осминафинална среща. Двубоят ще бъде по-специален за вратаря на Арсенал Петер Чех, който ще се изправи срещу бившия си отбор Рен, където игра два сезона от 2002 до 2004 година. 

Рекордьорът по трофеи Севиля ще има сравнително лесна задача срещу чешкия Славия Прага. Андалусийците имат пет купи в турнира, а в предишния кръг спечелиха с лекота срещу Лацио с общ резултат 3:0. Другите два испански отбора в тази фаза - Валенсия и Виляреал, ще срещнат руски съперници. Валенсия ще спори с ФК Краснодар, а Виляреал ще се изправи срещу Зенит.

Зенит има добри спомени от предишния си сблъсък с Виляреал - през сезон 2007/08 тимът от Санкт Петербург елиминира "жълтата подводница" на 1/16-финалите и в същия сезон спечели трофея. Един от фаворитите Наполи ще играе срещу австрийския Залцбург.

"Залцбург има сериозен опит в евротурнирите. Само преди няколко месеца те играха полуфинал в Лига Европа и в този сезон спечелиха и шестте си мача в груповата фаза. Трябва да играем на върха на възможностите си, за да ги отстраним", коментира старши треньорът на Наполи Карло Анчелоти.

Жребий за осминафиналите в турнира Лига Европа:

Челси - Динамо Киев
Айнтрахт Франкфурт - Интер Милано
Динамо Загреб - Бенфика
Наполи - ФК Залцбург
Валенсия - ФК Краснодар
Севиля - Славия Прага
Арсенал - Рен
Зенит - Виляреал