Съперникът на Лудогореc в турнира Лиаг Европа Ференцварош постигна четвърта поредна победа в първенството на страната си, след като се наложи с 1:0 над Кишварда в 7-ия кръг.

Единственото попадение беше дело на 37-годишния ветеран Леандро де Алмейда в четири минути преди края на срещата. С този успех Ференцварош събра 15 точки, тъй като има отложен двубой с Дебрецен. Пред тях е МОЛ Види (Фехервар) с 18, а Мезьокьовешд Жори също е с 15.

Домакините от Будапеща имаха превъзходство през по-голямата част от мача, но трябваше да чакат изстрела на Луеандро от 19 метра за победата.

Първата възможност за гол дойде в 13-ата минута, но ударът на Олександър Зубков мина в ляво от вратата. Продължиха атаките на домакините, като поредните с пропуски се отличиха Токмак след пас на Зубков и неточен изстрел на Лаша Двали след корнер.

Второто полувреме започна сх две офанзивни смени в състава на Серхий Ребров. Тотално се пренесе играта в полето на гостите от Кишварда, като Варга пропусна в 54-ата минута, а след още пет Франк Боли и Леандро се разминаха с гола.

В последните 10 минути Леандро имаше две възможности, от които едната успя да я оползотвори с удар от 19 метра и да осигури три точки за тима си.

Лудогорец гостува в Будапеща на 3-и октомври от 19.55 часа. Това ще бъде трети двубой тази есен между двата тима, след като Фради отстраниха българските първенци в Шампионската лига, но в крайна сметка те също не стигнаха там.

Съставът на Ференцварош: Денеш Дибус, Дердьо Ловренчич, Миха Блажич, Лаша Двали (73- Фримпонг), Марсел Хайстер, Давид Шигер (46- Роланд Варга), Игор Харатин, Олександър Зубков, Михал Скварка (46- Леандро Алмейда), Нгуен Токмак, Франк Боли