Белгия взе протоколкото си гостуване на Андора с 4:1 и окупира първото място в Група В на европейските квалификации. Тимът на Марк Вилмотс е сигурен участник на Евро 2016, а мачът бе повече като контрола преди предстоящите големи битки. 

“Червените дяволи” са на върха в класирането с 20 точки и във вторник посрещат Израел. В същото време Босна и Херцеговина срази с 2:0 Уелс, но островитяните също се класираха за Евро 2016, тъй като Израел загуби с 1:2 у дома от Кипър. 

Битката ще е за третото място, което дава право на бараж. Преди последните мачове Босна го държи с 14 точки, Израел е с 13, а Кипър с 12. Във вторник следва да се изиграят мачовете: Белгия - Израел, Кипър - Босна и Херцеговина и Уелс - Андора. 

Белгия поведе закономерно в резултата в 19-та минута, когато Раджа Наинголан получи прекалено много пространство и с удар от далечно разстояние направи 1:0. В края на първата част гостите удариха за втори път, когато Кевин Де Бройне направи 2:0 от фаул. 

Футболното джудже успя да върне един от головете в 51-та минута. Ян Фертонген фаулира Аарън Санчес в наказателното си поле и Илдефонсо Лима реализира отсъдената дузпа. 

Белгийците обаче бързо оправиха нещата и след още 5 минути вкараха трети гол - този път Еден Азар бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Сонейе в наказателното си поле. 

В 64-та минута Лоран Депотре вкара дебютното си попадение за Белгия, засичайки хубаво подаване на Дрис Мертенс. 

В 78-та минута Белгия получи правото да изпълни втора дузпа, но този път Азар подходи несериозно и Феран Пол успя да хване удара му.