Докато националният отбор на Албания по футбол беше в центъра на вниманието в Европа, днес местна медия разпространи информацията, че победата в Армения снощи е била подсигурена с нечестни средства.

Албанският сайт opozita.com, който се позовава на сръбска медия, пише, че трима защитници и вратарят на арменцире са получили по 500 хиляди евро всеки, за да дадат мача. Така според изданието, победата на Албания в Ереван е струвала 2 милиона евро.

Друг мотив в полза на това твърдение е, че коефициентът за победа на гостите от Албания рязко се сринал в букмейкърските борси в Лондон, Хонконг, Сингапур, Берлин и Париж.

Във въпросната среща домакините реално не играеха за нищо, тъй като отдавна са отпаднали от битката за класиране. Албанците пък се нуждаеха от победа, за да изпреварят Дания и да вземат втората квота от група I за Евро 2016, пращайки скандинавците на бараж.

Класирането на Албания е първото в историята на страната на каквото и да е голямо футболно събитие. Не е изключено обаче сърбите нарочно да провокират албанците заради голямата вражда между двата народа.