Пилотът на Ферари Себастиан Фетел не се хвана на думите на Люис Хамилтън, че Скудерията са фаворити в началото на сезона. 

Черните кончета показват отлични резултати на тестовете, както бе и днес, когато германецът даде най-добро време в Барселона, но той не се главозамайва от това. 

„Мерцедес са тези, които трябва да бъдат победени. Ако погледнете броя обиколки, които са направили, това че нямат проблеми по време на изпитанията и подобрението, което показват, това е абсолютно ясно. В дълга серия от обиколки те са страшно бързи” заяви Фетел. 

Днес той изпревари с повече от 3 десети Люис Хамилтън, като и двамата бяха с най-меките гуми – ултрасофт. Със сигурност обаче това не трябва да гарантира предимство за Ферари, защото Сребърните стрели със сигурност имат нещо в ръкава. 

Трети остана Естебан Окон с Форс Индия, който бе с повече от секунда изоставане от лидера. Дани Квят с Торо Росо даде четвърто време, Дани Рикардо с Ред Бул бе едва шести, но с доста по-твърди гуми. 

Проблемите за Макларън продължиха, което явно изобщо не трябва да изненадва. Стофел Вандорн бе единственият, който не успя да направи 50 обиколки, след като колата на два пъти се повреди. Най-доброто му време бе с 2,3 секунди зад Фетел със същите гуми. 

Утре е последният ден от пробите, след което отборите ще се отправят към Австралия за първия старт от сезона на 26 март.