Люис Хамилтън продължава да бъде силно впечатлен от представянето на Ферари по време на тестовете и очаква здрава битка със Скудерията още в първото състезание от сезона в края на месеца. 

Черните кончета показаха отлична скорост в Барселона, като вчера Кими Райконен бе единственият, който направи обиколка под минута и 19 секунди, а и от бяха най-бързи с всичките 4 видове гуми, като това даде повод дори от Мерцедес да обявят, че италианците са фаворити за старта на сезона. 

„Те свършиха фантастична работа и очаквам да се подобрят още повече. Скоростта им бе впечатляваща, така че битката с тях ще бъде много здрава. Казал съм, че блъфират? Явно не съм го осъзнал. Не мисля обаче, че става дума за блъф. Те наистина са много бързи и имат отлична кола” не спести похвалите си Люис. 

„Не съм сигурен, че от Ред Бул показаха пълните си възможности, но в Мелбърн очаквам да бъдат на ниво, така че конкуренцията и с двата отбора се очертава да бъде много любопитна. Отново обаче ще кажа, че на този етап е много трудно да се правят прогнози” добави Хамилтън.