Очакваната раздяла на Макларън с Хонда вече е уредена и ще бъде обявена този уикенд около Гран При на Сингапур, съобщиха медиите, които следят събитията във Формула 1. 

Както е известно преди дни стана ясно, че Карлос Сайнц ще напусне Торо Росо в посока Рено, което даде възможност и на осъществяването на тази промяна, след като тимът от Уокинг отдавна искаше да се раздели с японския доставчик. 

Три-годишното сътрудничество на Макларън и Хонда не донесе очакваните резултати, като отборът креташе в дъното на колоната и това накара ръководството да предприеме тази промяна. 

Според информациите новият доставчик на двигатели ще бъде Рено, като договорът ще бъде за 3 години. От Макларън освен това са се договорили да получават еднакви мотори, каквито ще има в колите на Рено и Ред Бул, което определено изглежда като добра сделка. 

Очаква се при това положение Фернандо Алонсо да преподпише с отбора, а Карлос  Сайнц ще замени Джолиън Палмър в Рено още за Гран При на Малайзия, като на неговото място в Торо Росо ще дойде Пиер Гасли.