Очакваната новина от света на Формула 1 вече е факт: Сътрудничеството на Макларън и Хонда приключва в края на сезона и през следващите 3 години отборът ще получава мотори Рено. 

Информацията бе потвърдена официално тази сутрин в Сингапур, въпреки че отдавна се знаеше. 

„Ние никога не сме имали съмнение относно отдадеността на Хонда и стремежа да се постигнат успехи във Формула 1. Те са доказани победители и иноватори. Заради комбинация от различни причини обаче, нашето партньорство не донесе резултатите, които очаквахме“ заяви босът на Макларън Зак Браун. 

„Тук не става дума за липса на желание или усилие и от двете страни, но просто дойде време да погледнем в различни посоки. Ние се надяваме, че Хонда отново ще бъде на върха в спорта, който обичаме. Потвърждаването на договора с Рено за 3 години пък ни дава стабилността, от която се нуждаем, за да продължим работата си. Вярваме, че заедно можем да превърнем техният мотор в редовен победител“ добави той. 

Напълно според очакванията бе потвърдено и това, че Рено спира да работи с Торо Росо, който през следващите 3 сезона ще получана мотори от Хонда. В същото време Карлос Сайнц преминава във френския тим под наем за сезон 2018-а на мястото на Джолиън Палмър.