Въпреки че няма да успее да спечели титлата във Формула 1 и през този сезон с Ферари, Себастиан Фетел подкрепи твърдо боса на отбора Маурицио Аривабене, който е под сериозно напрежение заради провала в последните състезания. 

Заговори се, че той дори ще бъде освободен, след спада след лятната пауза, когато и заради технически проблеми германецът изостана 66 точки от Люис Хамилтън, който се нуждае от 5-о място в неделя в Мексико, за да триумфира. Фетел обаче застана зад шефа си. 

„Абсолютно го подкрепям. Вижте резултатите, вижте къде беше Ферари през 2014-а, когато колата изобщо не бе конкурентна. Духът  в отбора бе паднал и той бе ключова фигура да върне увереността и да промени неща, които не бяха променяни от 20 години“ заяви Фетел. 

„Той има иновативно и креативно мислене, добър лидер е и е правилният човек за поста. Уважаван е от всички в компанията и няма съмнение, че аз съм зад него. Въпреки че искахме нещо по-различно през тази година, резултатите са бяха добри, а и ние все още сме в процес на изграждане. Очакванията са големи, но в последните 3 години правим големи стъпки напред и той е много важен за това“ добави Себ. 

Анализатори и фенове веднага припомниха как преди години Михаел Шумахер застана твърдо зад Жан Тод, след което последва доминация на Черните кончета и 5 поредни титли за германеца между 2000 и 2004 година.