Роберт Кубица е още по-мотивиран да си осигури завръщане във Формула 1 заемайки титулярно място в някой отбор, разкрива самият той. 

Полякът бе спряган за позицията на Фелипе Маса в Уилямс, но в крайна сметка бе взет за трети пилот, като от тима предпочетоха вместо него руснака Сергей Сироткин. 

Кубица обаче отново бе на пистата по време на тестовете в Барселона, където се представи много добре и желанието му отново да се състезава е по-силно отвсякога. 

„От една страна съм доволен, че получих шанс от Уилямс и съм много благодарен на отбора, че мога отново да карам. От друга обаче, когато обаче си стигнал дотук естествено ще е хубаво, ако имаш възможност и да се състезаваш“ заяви Кубица. 

„Сега съм концентриран върху своите задължения и работата си и не зная какво ще се случи  в бъдеще. Връщайки се 12 месеца назад обаче, мога да бъда много щастлив от постигнатото. В момента се наслаждавам на позицията си и съм сигурен, че сезонът ще бъде интересен. Всеки ден уча по нещо ново и ако получа възможност да се състедавам със сигурност ще съм по-подготвен отпреди“ добави той.