Босът на Мерцедес Тото Волф направи интересно изказване дни преди началото на сезона във Формула 1 като намекна, че рано или късно Люис Хамилтън може да премине в големия съперник Ферари. 

Четирикратният световен шампион преговаря със Сребърните стрели за нов договор, който въпреки уверенията, че всичко върви спокойно, все още не е подписан. Счита се обаче, че ще бъде за 2 години на стойност 40 милиона на сезон. 

Преди време пилотът обяви, че не е е привлечен от възможността да кара за Скудерията, но според Волф италианският тим остава привлекателен за всеки един пилот. 

„Люис е най-добрият пилот на модерното поколение и разбира се аз бих искал той да остане при нас колкото се може по-дълго. Мисля обаче, че след този договор той ще подпише още един и мога да кажа, че Ферари остава привлекателно място за всеки. Хамилтън е щастлив при нас и отношенията ни са отлични, но разбира се в хода на сезона напрежението може да се увеличи“ каза Волф. 

Той изтъкна още, че Формула 1 се нуждае от Ферари и похвали боса на Скудерията Серджо Маркионе за работата която върши. Сезонът стартира в неделя, а Мерцедес и Черните кончета отново се очаква да водят здрава битка.