Световният шампион във Формула 1 за 2016-а година Нико Розберг има рецепта как се побеждава Люис Хамилтън, който отново е фаворит за пета поредна титла. 

Германецът надви съотборника си в Мерцедес в здрава битка между двамата, след което шокиращо се отказа и сега ще бъде в ролята на телевизионен анализатор за „Скай Спортс“. 

„Слабото място на Люис е, че понякога е непостоянен. Има отделни периоди, в които просто не е ниво и точно това са моментите, които трябва да бъдат използвани. Един пилот трябва да вземе максимума и в интерес на истината Себастиан се справи много добре в това отношение миналата година“ заяви Нико. 

„Когато Люис е в топ-форма той е почти непобедим. Невероятно бърз е и тогава е най-добрият пилот от всички. Единственият начин да бъде победен е когато конкурентът е перфектен всеки път и използва шансовете си. В противен случай няма никакъв шанс“ добави той, като смята, че наследникът му в отбора Валтери Ботас може да окаже отпор. 

„Надявам се, че Валтери ще бъде по-близо до Люис този път. Миналата година той показа някои бляскави представяния, но просто му липсваше постоянство. Затова смятам, че сега може да е много близо. Себастиан разбира се остава другият голям претендент. Не мисля, че Кими може да се намеси в борбата, а що се отнася до пилотите на Ред Бул, там всичко зависи от колата“ каза още Розберг.