Люис Хамилтън изрази сериозно притеснение, че много трудно ще стигне до петата си световна титла, ако нещата продължат по същия начин. 

Британецът остана едва 4-и в Китай, но липсата на скорост бе очевидна въпреки второто място на Валтери Ботас и според Люис Сребърните стрели вече изостават от конкурентите. 

„Никой не знае какво ще се случи до края на сезона. Ако обаче продължаваме така, нищо добро не ни чака и ще е много трудно да спечеля титлата. Целта ми остава същото, но се видя, че вече не сме най-бързите“ заяви Люис. 

„От Мелбърн насам представянето ни се влошава и върхът бе в Китай. В момента сме може би втори или дори третия най-бърз отбор, така че трябва да се подобрим сериозно, но това не е невъзможно. Този отбор е показал, че може да преодолява трудности, така че е необходимо да сме единни и да продължим да работим“ добави той. 

Според Тото Волф обаче, причините за провала не са само в колата. „Както и при автомобила, Люис може би не бе в най-добрата си форма през уикенда. Той е най-добрият пилот, но дори и най-добрите понякога не са на 100%“ каза шефът на Мерцедес.