Себастиан Фетел отхвърли категорично предположенията, че от Ферари умишлено се стремят да изхвърлят конкурентите си от Мерцедес от надпреварите. 

На два пъти в последните три старта пилотите на Скудерията предизвикаха инциденти, като първо Фетел удари Ботас във Франция, а вчера Кими Райконен ликвидира шансовете на Люис Хамилтън за победа на „Силвърстоун“. 

Британецът, както и целият тим на Сребърните стрели, съвсем очаквано са бесни от случилото се и намекнаха за мръсни действия от съперниците, което бе отречено от Фетел, който спечели състезанието и дръпна с 8 точки в класирането. 

„Глупаво е да се мисли, че случилото се е умишлено. Много трудно ще бъда толкова прецизен, за да елиминирам някого, а аз да продължа. Във Франция повредих предното си крило, така че също пострадах. Просто инциденти е възможно да се случат и изобщо не смятам, че трябва да се върви в тази посока“ заяви Фетел, който бе доволен от победата. 

„Колата за сигурност обърка малко нещата, но битката с Валтери бе здрава. Той натискаше здраво, но аз има предимство заради гумите. Въпреки това не бе лесно да го изпреваря, но го изненадах с атаката си. Не бях сигурен, че ще успея да завия, но все пак го направих и се получи добре. Благодаря на отбора и съм много щастлив“.