Четирикратният световен шампион Люис Хамилтън най-после поднови договора си с Мерцедес и ще остане в тима още две години – до края на 2020-а. 

Още от есента на 2017-а се говореше, че контрактът на англичанина е сигурен, но официалното потвърждени идва едва в средата на настоящата кампания. 

"Мерцедес AMG Петронас Моторспорт и Люис Хамилтън обявяват, че са постигнали споразумение за удължаване на договора на пилота за 2019 и 2020 година. От идването си в отбора Люис има 3 спечелени титли и 44 победи и със сигурност е най-успешният пилот в историята на Мерцедес-Бенц" се казва в официалното съобщение. 

Счита се, че Люис ще получава заплата от по 40 милиона паунда на сезон и така ще остане най-високо платеният британски спортист. 

„Уверен съм, че Мерцедес е правилното място за мен за следващите години. Въпреки постигнатите успехи заедно от 2013-а ние сме по-амбицирани от всякога” коментира Хамилтън, който изостава с 8 точки от Себастиан Фетел в битката за титлата през този сезон. 

„Реално подписването на договора бе формалност, откакто Тото и аз обсъдихме нещата през зимата. Сега вече всичко е факт и можем да продължим да работим нормално. Продължавам да бъда щастлив в отбора и нямам търпение да разбера какво ще постигнем заедно оттук-нататък” добави той. 

„Очаквано имаше доста спекулации по въпроса, така че е хубаво всичко това вече да приключи. Подписахме документите и ние сме радостни, че ще продължим да работим с Люис, който е един от най-великите в спорта” каза шефът на тима Тото Волф. 

Очаква се скоро Мерцедес да обяви и новият договор на Валтери Ботас, което пък ще означава, че Дани Рикардо със сигурност ще остане в Ред Бул.